Chiro OLVA

Wat is Chiro?

Chiro is spelen om het spel.
Chiro is voor iedereen en voor altijd.
Chiro is stil en luid, in vreugde en verdriet, anders en gelijk.
Chiro is vriendschap en vertrouwen, Chiro zit vanbinnen.

Wij zijn een jeugdbeweging waarin iedereen welkom is. Het is een plek om vriendjes te maken en avonturen te beleven. Kortom, Chiro is plezier beleven! Onze werking doen we op maat van de kinderen en daarom ook in leeftijdsgroepen, ook wel afdelingen genoemd. Wij stellen de verschillende afdelingen hier voor jullie even voor.

De Kadee's 6-8jaar

Jongens & meisjes
De Kadee's zijn de jongste van de bende. Kindjes van 6 tot 8 jaar zijn hier altijd welkom om met hun leeftijdsgenoten te komen ravotten! Iedere zondag wachten de leiding hun op met een arsenaal aan spelletjes en knutselactiviteiten. 1 maal per jaar gaat deze bende op weekend en in de zomer mogen onze kleine vrienden ook een week mee op bivak! Dit jaar staan onze Kadee's onder vakkundige leiding van Sofie en Laurens.

De speelclubbers 9-10jaar

Jongens & meisjes Met uitzondering voor jongens geboren in 2008. zij worden ook rakker.
Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (9-10 jaar). Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Dit jaar houdt leidster Kaat een oogje in het zeil.

De Rakwi's 11-12jaar

Rakkers - Jongens - Met uitzondering voor jongens geboren in 2008. zij worden ook rakker.
Kwiks - Meisjes
Deze wildebrassen hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Dit jaar hebben onze Kwiks Jolien als leiding en de Rakkers onder Alexander.

De Tito's 13-14jaar ()

Toppers - Jongens
Tippers - Meisjes
Zij trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s… Al dit leuks gaan de Tippers dit jaar beleven met Jana.

De Keti's 15-16jaar

Kerels - Jongens
Tiptiens - Meisjes
De keti's trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met de rugzak of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Tijdens het vieruurtje tonen ze de nieuwste danspasjes op een minifuif voor maxipret. Deze helden gaan er stevig tegen aan met Thibault en de heldinnen met Dagmar.

De Aspi's 17-18jaar

Jongens & meisjes
De aspi's nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Ook zij hebben alle geluk met Gregory als leiding.