Chiro is spelen om het spel.
Chiro is voor iedereen en voor altijd.
Chiro is stil en luid, in vreugde en verdriet, anders en gelijk.
Chiro is vriendschap en vertrouwen, Chiro zit vanbinnen.

Wij zijn een jeugdbeweging waarin iedereen welkom is. Het is een plek om vriendjes te maken en avonturen te beleven. Kortom, Chiro is plezier beleven!
Onze werking doen we op maat van de kinderen en daarom ook in leeftijdsgroepen, ook wel afdelingen genoemd. Wij stellen de verschillende afdelingen hier voor jullie even voor.

De Speelclubbers: 6 tot 9 jaar

De speelclubbers zijn de jongste van de bende. Kindjes van 6 tot 9 jaar zijn hier altijd welkom om met hun leeftijdsgenoten te komen ravotten! Iedere zondag wachten de leiding hun op met een arsenaal aan spelletjes en knutselactiviteiten. 1 maal per jaar gaat deze bende op weekend en in de zomer mogen onze kleine vrienden ook een week mee op bivak! Dit jaar staan onze speelclubbers onder vakkundige leiding van Anne, Jolien en Bruno.

De Kwiks: meisjes van 9 tot 12 jaar

Deze wildebrassen hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Dit jaar hebben onze kwiks Sofie en Jana als leiding.

De Tippers: meisjes van 12 tot 14 jaar

Zij trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s… Al dit leuks gaan de tippers dit jaar beleven met Annelies en Tahina.

De Tora: jongens van 9 tot 14 jaar

Deze zotte bende bouwt kampen in het bos, maakt vuurtjes of leeft zich uit in een hevige spel. Ze gaan het liefst aan de slag met een zakmes om speren, zwaarden en bogen te maken. Helemaal undercover als soldaat in een spannend sluipspel, veroveren ze de vlag van de vijand. Deze helden gaan er stevig tegen aan met Thibault en Ben.

De Keti's: 14 tot 16 jaar

De keti's trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad. De tip 10’s amuseren zich te pletter met Gregory en de kerels maken het bont met Alexander en Jakob.

De aspi's: 16 tot 18 jaar

De aspi's nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Ook zij hebben alle geluk met Jonas als leiding.